Manuele therapie

Een manueel therapeut kan uitkomst bieden bij mensen die in de wervelkolom of in andere gewrichten moeilijk kunnen bewegen of pijn ervaren tijdens het bewegen. De manueel therapeut bevordert de beweeglijkheid van de gewrichten zodat deze beter gaan functioneren.

 

Voor wie?

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Wat zijn de klachten?

De manueel therapeut is er voor mensen met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. De klachten kunnen gepaard gaan met pijn en met het slechter kunnen bewegen van één of meerdere gewrichten. Rugpijn, schouderklachten of duizeligheid kunnen een vorm zijn van de klachten. Hoofdpijn- en nekklachten ook.

Hoe gaat de behandeling?

De effecten van de behandelingen van een manueel therapeut zijn meestal direct merkbaar. Je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Naast de behandeling krijgt u goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

 

Zonder verwijzing van uw huisarts

Wij bekommeren ons om u, behandelen en helpen u verder.