Hand- en polstherapie

Heeft u last van een stekende, zeurende of brandende pijn in uw vingers, duim, hand of pols? Of voelen ze juist krachteloos, verstijfd, verdoofd of tintelend aan? Fysiotherapie kan helpen bij onder andere overbelasting klachten, artrose, polsinstabiliteit, ontstekingen, na een operatie of bij hinderlijke littekens. Spalken voor vingers en polsen kunnen op maat gemaakt worden mocht dit nodig zijn. U bent bij Fysiotherapie Zorgplein Zuid aan het juiste adres!

Voor wie?

Hand- en polstherapie is voor iedereen die klachten ervaart aan de hand en/of pols. Voorbeelden zijn: pijnklachten, verminderde kracht, stijf gevoel, doofheid of tintelingen. Of bijvoorbeeld moeite hebben bij het inzetten van de hand(en) in het dagelijkse leven.

Wat bieden wij?

De behandeling wordt gegeven door een fysiotherapeut die de hand- en polsopleiding met succes heeft afgerond.

Onder andere de volgende aandoeningen/klachten worden behandeld:

  • Carpaaltunnelsyndroom
  • Triggerfinger
  • Overbelastingsklachten
  • Tintelingen hand/vingers
  • A-specifieke polsklachten
  • Fracturen
  • Ligamentair letsel
  • Artrose
  • Verminderde mobiliteit hand/pols
  • Verminderde kracht hand/pols

Wat kunt u verwachten?

De eerste keer dat u komt wordt een intake afgenomen. Daarbij hoort een vraaggesprek waardoor de therapeut een beter beeld van uw klacht krijgt. Vervolgens wordt er een onderzoek gedaan en de uitslag wordt met u besproken. Aan de hand van de intake wordt een behandelplan opgesteld.

De behandeling kan bestaan uit: advies, oefentherapie, spalken, mobiliseren en massage.

Er is nu ook de mogelijkheid om een spalk voor uw pols en/of vingerklacht te laten maken. Fysiotherapeut Marlies Borg heeft een cursus hiervoor gevolgd en inmiddels al het materiaal in de praktijk dat hiervoor nodig is. Deze spalk wordt tijdens de behandeling voor u op maat gemaakt. De spalk wordt gemaakt van Orficast. Dit is een zacht materiaal dat door middel van warmte wordt geactiveerd om daarna uit te harden tot een stevig materiaal zodat uw pols en/of vinger goed wordt gestabiliseerd. Het materiaal blijft zacht voor de huid en ademend, ook kan het makkelijk worden gewassen op een lage temperatuur.

Aan het maken van de spalk zitten wel wat kosten verbonden, afhankelijk van de soort en de hoeveelheid materiaal. Dit bedrag dient u zelf te betalen en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Zonder verwijzing van uw huisarts

Wij bekommeren ons om u, behandelen en helpen u verder.