Valpreventie

Verklein de kans om (nogmaals) te vallen. Fysiotherapie Zorgplein Zuid biedt een valpreventie training op maat.

Voor wie?

Dertig procent van de 65- plussers in Nederland valt één of meer keer per jaar. Dit percentage loopt snel op met de leeftijd tot wel zestig procent bij mensen van 80 jaar en ouder. Een valpartij kan vervelende gevolgen hebben. Gelukkig kunt u zelf veel doen om de kans op vallen te verkleinen. Dus merkt u dat u wat minder stevig op de benen staat, bent u al eens gevallen of bang om te vallen? Dan is de cursus Beter in Balans een aanrader.

De cursus is bedoeld voor iedereen vanaf ongeveer 65 jaar die zelf iets wil doen aan een beter evenwicht en minimaal 10 minuten zelfstandig buiten kan lopen.

Wat bieden wij?

Met de SurPlus cursus Beter in Balans leert u de kans om te vallen verkleinen en gaat u weer een stuk zekerder door het leven. De cursus bestaat uit informatie en training.

De cursus wordt gegeven in een kleine groep van 6-12 deelnemers. De trainingen bestaan uit eenvoudige oefeningen die zeer geleidelijk en onder vakkundige begeleiding worden opgebouwd.

Wat kunt u verwachten?

De cursus bestaat in totaal uit 14 bijeenkomsten opgebouwd uit 3 informatieve bijeenkomsten, 10 trainingen en ter afsluiting een proefles Nordic Walking of fitness. Elke bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur.

De cursus Beter in Balans is een initiatief van SurPlus en wordt gegeven door een van de speciaal opgeleide fysiotherapeuten Marieke Stortelers, Eefke Wind en Samantha den Haak.

De cursus wordt mogelijk vergoed, afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Is dat niet het geval, dan is de bijdrage €15 per bijeenkomst.

Zonder verwijzing van uw huisarts

Wij bekommeren ons om u, behandelen en helpen u verder.