Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF)

U kunt voortaan zelf bepalen of u met uw klacht naar de huisarts gaat of rechtstreeks naar de fysiotherapeut (dé specialist in beweging). U mag natuurlijk een afspraak maken met uw huisarts, maar het is niet meer verplicht.

Fysiotherapie Zorgplein Zuid is aangesloten bij SurPlus en wij dragen er zorg voor dat, met uw toestemming, uw huisarts op de hoogte wordt gebracht van de uitkomst van de korte intake. Zo blijft uw huisarts geinformeerd en kan hij uw zorg blijven coördineren.

Voor wie?

Doordat de zorgverzekeringswet gewijzigd is door de minister, is het al vanaf 1 januari 2006 mogelijk om rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan: Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF). U heeft geen verwijsbriefje (ofwel machtiging) meer nodig om een afspraak te maken met uw fysiotherapeut.

Fysiotherapie Zorgplein Zuid kan u verder helpen bij problemen aan het lichaam. Fysiotherapie is er voor jong en oud. Dankzij ons deskundige team en meerdere specialisaties kunt u voor meerdere behandelingen bij ons terecht.

Wat zijn de klachten?

De klachten kunnen verschillen van aard. Na de korte intake kan de fysiotherapeut u in behandeling nemen. Wanneer na de korte intake blijkt dat u bij die fysiotherapeut aan het goede adres bent, vindt er nader onderzoek plaats. Er wordt dan samen met u een behandelplan opgesteld. De fysiotherapeut kan u adviseren om contact op te nemen met de huisarts. Ook kunnen zij u doorverwijzen naar een andere (gespecialiseerde) fysiotherapeut. Ten slotte kan de fysiotherapeut tot de conclusie komen dat verdere behandeling niet nodig is.

Hoe gaat de behandeling?

Voor fysiotherapie en dus ook voor de korte intake van DTF moet u aanvullend verzekerd zijn. Het valt niet binnen de basisverzekering. Alle verzekeraars kunnen zelf bepalen of zij DTF opnemen in een aanvullend pakket. Informeert u bij uw zorgverzekeraar hoe fysiotherapie en DTF wordt vergoed. Wij proberen actuele informatie te verstrekken op onze website en op de website van SurPlus.
LET OP!
De minister heeft een uitzondering bepaald voor DTF: patienten met een chronische aandoening of ziekte van de lijst Borst blijven een verwijzing nodig hebben om naar de fysiotherapeut te gaan!

Zonder verwijzing van uw huisarts

Wij bekommeren ons om u, behandelen en helpen u verder.