Fysiotherapie bij Diabetes

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor mensen die lijden aan diabetes. Bewegen is voor mensen met diabetes extra belangrijk omdat hierdoor de glucosewaarde in het bloed wordt verlaagd en de insuline beter zijn werk kan gaan doen. Regelmatig bewegen zorgt er ook voor dat uw gewicht beter onder controle blijft.

Voor wie?

Het diabetes programma is voor mensen met diabetes die moeite hebben om voldoende te bewegen. Veel mensen met diabetes bewegen te weinig. Bewegen is voor mensen met diabetes extra belangrijk omdat hierdoor de glucosewaarde in het bloed wordt verlaagd en de insuline beter zijn werk kan gaan doen. Regelmatig bewegen zorgt er ook voor dat uw gewicht beter onder controle blijft.

Wat zijn de klachten?

Diabetes, ook wel suikerziekte genoemd, is de meest voorkomende chronische ziekte. Ruim 1 miljoen Nederlanders hebben het. De lichamelijke gevolgen van (onbehandelde) diabetes zijn groot en soms ook levensbedreigend, zoals hart- en vaatziekten.

Hoe gaat de behandeling?

Het diabetes programma bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1;            De fysiotherapeut begint met een intake gesprek om een beeld te krijgen wat u graag zou willen bereiken met de therapie en hoe het met uw gezondheid en bewegingsgedrag is. Daarna neemt de fysiotherapeut een aantal testen met u af om uw lichamelijke conditie in kaart te brengen. Aan de hand van de resultaten van de intake maakt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan.

Stap 2;            Vervolgens traint u een aantal weken onder begeleiding van een fysiotherapeut om uw behandeldoel te bereiken. Elke training bestaat uit een warming-up, krachttraining, conditietraining en een cooling down.

Stap 3;            Tussentijds en na afloop van de behandeling worden dezelfde testen afgenomen als bij het intake gesprek. De resultaten hiervan worden met u besproken tijdens een evaluatiegesprek.

Het diabetes programma kan worden vergoed door uw verzekering mits u een verwijzing heeft van uw (huis)arts en is afhankelijk van uw aanvullende verzekering.

Zonder verwijzing van uw huisarts

Wij bekommeren ons om u, behandelen en helpen u verder.