Fysiotherapie na Corona virus

Het coronavirus is een flinke aanslag op onze samenleving en in het bijzonder op de door corona getroffen patiënten. Een deel van deze patiënten zal na het doormaken van de ziekte problemen kunnen hebben op verschillende vlakken. Denk hierbij aan fysieke klachten, moeite met verdelen van energie over de dag, angsten, slikproblemen en/of moeite met het kiezen van de juiste voeding. Hiervoor heeft Fysiotherapie Zorgplein Zuid een multidisciplinair team opgezet om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. Eefke en Marlies zijn al longfysiotherapeut en hebben een aanvullende e-learning gedaan waarmee ze zich coronatherapeut mogen noemen.

Voor wie?

Voor iedereen die het coronavirus heeft gehad. Uit onderzoek blijft dat een deel van de coronapatiënten in de thuissituatie nog klachten ervaart. Het virus kan de longen aantasten en daarnaast levert u veel spiermassa in. De gevolgen daarvan kunnen zijn: verminderde conditie, kortademigheid, vermoeidheid, verminderde kracht en/of minder energie.

Wat bieden wij?

De eerste weken, als u koortsvrij bent, bieden wij fysiotherapie aan middels beeldbellen. Wij gebruiken daarvoor een gebruiksvriendelijke app. U vindt onder dit bericht de link naar een filmpje waarin wordt uitgelegd hoe dit werkt. Het is heel eenvoudig! We bieden een trainingsprogramma aan op maat. Dit schema wordt opgesteld aan de hand van uw klachten en doelen.

Wat kunt u verwachten?

Geadviseerd wordt om de eerste 6-8 weken na het ziek zijn de behandeling te doen via beeldbellen. Er wordt eerst een intake gedaan om uw klachten in beeld te brengen. Vervolgens krijgt u adviezen en oefeningen waarmee u zelf aan de slag kunt gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=7H4mxQuNN0g&feature=youtu.be

Wij bekommeren ons om u, behandelen en helpen u verder.