Psychosomatische-fysiotherapie

Psychosomatische-fysiotherapie richt zich op mensen met spanningen, stress en lichamelijke klachten die daaruit voortkomen.

Voor wie?

Iedereen heeft wel eens een moment waarop het net even te druk wordt in het hoofd. Je neemt dan wat gas terug maar dat kan of lukt niet altijd. Als de drukte, bewust of onbewust, lang aanhoudt, kan dat zich op allerlei manieren uiten. Zowel in het hoofd (gedachten niet op een rijtje krijgen, onrust, somberheid, angst) als in het lijf (gespannen schouders, pijnlijke buik, spierpijn, kortademigheid).

De oorzaak van de spanning kan niet altijd gemakkelijk worden weggenomen. Wel kunt u leren beter met de spanning en de klachten die hieruit voortkomen om te gaan.

Wat bieden wij?

Samen met u brengt de fysiotherapeut met aandachtsgebied psychosomatiek in kaart hoe spanningen, angst en stress in verband staan met lichamelijke klachten, een gevoel van onbehagen en bewegen. Hieruit volgen verschillende behandelstrategieën om klachten stapsgewijs en structureel aan te pakken.

Er kan gekozen worden uit de producten: psychosomatische fysiotherapie, ademhaling en ontspanningstherapie (AOT) en runningtherapie.

Wat kunt u verwachten?

Afhankelijk van uw situatie biedt de fysiotherapeut met aandachtsgebied psychosomatiek verschillende hulpmiddelen, in de
vorm van persoonlijk afgestemde oefeningen en trainingen, die u helpen een natuurlijke evenwicht te vinden tussen dagelijkse drukte en ontspanning.
Leer spanning en stressgerelateerde klachten tijdig ontdekken zodat je direct
kunt bijsturen.Zonder verwijzing van uw huisarts

Wij bekommeren ons om u, behandelen en helpen u verder.