Dry needling bij bekken-/rugpijn

Dry needling is een manier van behandelen van triggerpoints met een accupunctuur naald.

Een triggerpoint is een soort “knoop” in een spier die een herkenbare pijn veroorzaakt op dezelfde plek of op een uitstralend gebied. Een triggerpoint wordt meestal veroorzaakt door een te hoge spanning in een bepaalde spier door overbelasting of een te hoge basisspanning.

Voor wie?

Dry needling kan worden toegepast bij pijnklachten in de bekkenregio zoals: bilpijn, lage rugpijn, buikpijn en pijnklachten in het bekkenbodem gebied.

Tijdens het onderzoek wordt gekeken of er sprake is van een “myofasciale triggerpoint”. Indien aanwezig kan deze middels een accupunctuur naald aangeprikt worden waardoor er een soort ‘twitch” ontstaat. Dit zorgt voor directe ontspanning in de spier.

Wat bieden wij?

-Behandeling van littekens (zoals een keizersnede litteken)

-Behandeling van pijnklachten waaronder:

  • Onderbuikpijn
  • Pijn in de schaamstreek
  • Bilpijn
  • Lage rugpijn
  • Pijn in de lies of het bovenbeen

Dit is een voorbeeld van triggerpoints in de bilregio

Wat kunt u verwachten?

Uiteraard worden uw klachten eerst uitgebreid geanalyseerd en wordt u onderzocht. Indien dry- needling een mogelijkheid is voor behandeling wordt dit eerst met u besproken.

De naalden die gebruikt worden zijn erg dun, zodanig dat het gebruiken van het naald slechts voelt als een speldenprikje. Wanneer je op de zogenoemde triggerpoint komt, volgt er vaak een “twitch”. Dit kan voelen als een schokje omdat het een korte snelle samentrekking is die volgt met ontspanning.

Dry needling is een onderdeel van de behandeling. U krijgt naast de behandeling ook oefeningen zodat u de spieren na de behandeling goed leert te gebruiken. Zo voorkom je ook dat klachten in de toekomst weer terugkeren.

Zonder verwijzing van uw huisarts

Wij bekommeren ons om u, behandelen en helpen u verder.