Op 4 februari is het Wereldkankerdag

 In Geen categorie

Op 4 februari is het Wereldkankerdag en onze praktijk wil deze dag aandacht vragen voor deze ziekte en de gevolgen daarvan.

Misschien ben je zelf ziek (geweest) of ken je iemand in je omgeving die leeft met kanker. Het is belangrijk om hierbij stil te staan want de diagnose kanker heeft een grote impact op je leven. Op Werelkankerdag willen we uitdragen dat je er niet alleen voor staat en dat er mensen zijn op wie je mag terugvallen. In deze corona-tijd is het extra belangrijk om op deze dag de verbinding op te zoeken en iemand een hart onder de riem te steken. Speciaal voor deze dag stelt onze oncologiefysiotherapeut Esmé Knol in samenwerking met oncologie diëtiste Agnes Samsom een ’21-dagen gezond eten en bewegen’ challenge samen speciaal voor mensen die leven met/na kanker. Met deze challenge zal je op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met voedingsadvies en diverse oefeningen waaronder spierversterkende oefeningen, ontspanningsoefeningen en wandeloefeningen. Tijdens het ziekteproces maar ook in het proces na de ziekte is bewegen een belangrijke pijler voor een goed herstel. Door te bewegen tijdens/na kanker verbeter je je kracht, conditie en je immuunsysteem. Met de juiste voeding kunt u uw overlevingskansen en kwaliteit van leven verhogen, onnodige complicaties voorkomen en helpt u het lichaam herstellen. Ook preventief kun je door goede voeding het risico op verschillende vormen van kanker verlagen.

Vanaf 4 februari is deze challenge gratis en vrijblijvend te dowloaden via onze website, houd onze nieuwsberichten dus goed in de gaten.