Fysiotherapie Zorgplein Zuid mag langzaam weer opstarten! update 3 mei

 In Geen categorie

Het RIVM heeft toestemming gegeven om de fysiotherapeutische zorg langzaam op te starten. Dit gebeurt volgens een specifiek stappenplan en noodzakelijke aanpassingen in de praktijk. Wij blijven echter nog beperkt in het uitvoeren van fysieke behandelingen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan maar mogen weer meer individueel behandelen. De oefengroepen mogen helaas nog niet van start.

Wij zullen in eerste instantie bekijken of behandeling op afstand (via telefoon of videobellen) mogelijk is.

Is een fysieke behandeling noodzakelijk dan zullen wij zoveel mogelijk de 1,5 meter regel hanteren. Wij houden de frequentie van face-to-face behandelingen zo laag mogelijk en combineren dit, als dit mogelijk is, met behandeling op afstand. Dit alles doen wij voor uw en onze veiligheid. Wij volgen hierin de nieuwe richtlijn van onze beroepsvereniging KNGF die samen met VWS en het RIVM is opgesteld.

  • Heeft u 1 of meerdere van de volgende (ook milde !) symptomen: Verkoudheid, niezen (ook door hooikoorts), hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38grd)?
  • Heeft u de afgelopen 24 uur COVID-19 symptomen gehad?
  • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Kunt u op één van bovenstaande vragen JA beantwoorden? Neem dan contact op met de praktijk zodat we met u kunnen bepalen wat wij voor u kunnen betekenen. Een fysieke behandeling in de praktijk is dan niet mogelijk.

Heeft u alle bovenstaande vragen met NEE kunnen beantwoorden?

Dan willen wij u er wel op attenderen dat een behandeling bij de fysiotherapeut niet geheel zonder risico is. Wij doen er alles aan om volgens de werkwijze en hygiëne voorschriften te werken zodat dit risico tot een minimum beperkt wordt. Om dit te bereiken hebben wij uw hulp dan ook hard nodig! Daarvoor vragen wij u :

– Kom niet te vroeg naar de praktijk maar exact op de tijd dat de afspraak is ingepland; zo voorkomen we onnodige aanwezigheid in de praktijk

– Kom alleen om de kans op onderling contact te minimaliseren, indien strikt noodzakelijk mag 1 begeleider meekomen

– Houd rekening met de 1,5 meter afstand

– Neem een handdoek mee, ga thuis naar het toilet en doe uw sportkleding alvast aan

 Daarnaast hanteren we het volgende beleid:
– We schudden geen handen
– Handen wassen voor en na uw behandeling
– Hoest of nies in uw elleboog of gebruik papieren zakdoekjes
– Bij het oefenen op de apparaten in de oefenzaal graag na het gebruik direct het apparaat reinigen met de daarvoor beschikbare spray

Namens het hele team van Fysiotherapie Zorgplein Zuid zijn we blij dat we weer mogen opstarten met behandelen en hopen u op deze manier weer van dienst te kunnen zijn.

Bedankt voor uw begrip in deze bijzondere situatie.