Doe je ook mee met de nationale sportweek in Nieuwegein?

 In Geen categorie
De nationale Sportweek in Nieuwegein is van 18 t/m 28 september 2020.
Sport en bewegen zorgt voor plezier, brengt mensen samen, geeft energie en haalt het beste in je naar boven. Dat sport en bewegen goed is voor je gezondheid, weten we allemaal. Maar sport en bewegen is veel meer dan dat! Daarom staat Nieuwegein van vrijdag 18 september tot en met zondag 27 september 2020 in het teken van de Nationale Sportweek! In deze week willen we zoveel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier in sport en bewegen. Er is voor iedereen wat te doen, voor jong en oud, met en zonder beperking. Ben je benieuwd? Klik hier voor het hele programma of kijk op http://www.sportidnieuwegein.nl.
Graag lichten we er een aantal dagen extra uit. Nodig je vrienden, familie en buren uit, meld je snel aan en doe mee met deze gratis activiteiten! Wij zorgen dat alles volgens de huidige richtlijnen rondom het coronavirus zal plaatsvinden.
– Zondag 20 september: Mini Foodtruck Beweegfestival
Bewegen en lekker eten gaan prima samen, kom je dat ook ervaren? Tijdens de eerste shift (13.00-14.45 uur) zullen sportambassadeurs Rico Verhoeven, Yara van Kerkhof en Roy Meyer en zanger Rob Dekay meedoen met de beweegactiviteiten en een hapje mee eten. Meld je aan en het eerste gerechtje bij de foodtrucks krijg je gratis! Klik hier of kijk op de website.
– Maandag 21 september: Route 55 en Presentatie alzheimer, dementie en bewegen
Wandel, fiets of rol ’s middags mee met Route 55, een beleefroute voor iedereen vanaf 55 jaar door Nieuwegein. Onderweg zijn er verschillende activiteiten te doen maar ook te beleven. Daarnaast is het ook Wereld Alzheimer Dag met een avond met sprekers, waaronder een Neuroloog vanuit het Antionius ziekenhuis, die vertellen over Azheimer, dementie en bewegen. Klik hier of kijk op de website.
– Dinsdag 22 september: Uniek Beweegplein
Voor jong en oud, met en zonder handicap is er de kans om kennis te maken met aangepast sporten. Beleef hoe het is om te sporten met een beperking en hoe gaaf dit is! Klik hier of kijk op de website.
– Donderdag 24 september: Afval expeditie & fiets naar je werkdag
Tijdens dit evenement gaan we samen met BSO Wijs en Stichting de Schone Stad op afval-expeditie in de buurt, leer je alles wat je maar wil weten over afval en maken we met z’n allen een waar kunstwerk van….. afval!
Deze super leuke middag is voor alle moedige onderzoekers, creatieve kunstenaars tussen de 4 en 12 jaar. Daarnaast is er ook de landelijke fiets naar je werkdag (of naar je school of sport).
– Zaterdag 26 september: BeActive Night
Deze avond staat in het teken van bewegen in het donker. Er is voor iedereen wat te doen. Het BeActive discozwemmen voor kinderen, de Glow in the Dark Games voor jongeren en het BeActive Fitness uur voor volwassenen. Trek je meest gekleurde sportoutfit aan en we maken er met elkaar een feestje van! Klik hier of kijk op de website.
– Zondag 27 september: Outdoor: probeer verschillende unieke outdoor activiteiten uit, er is voor ieder wat wils!
Heeft u zich nog niet aangemeld en wilt u wel graag bij één of meerdere activiteiten zijn? Dat kan! U kunt zich nog steeds aanmelden via http://www.sportidnieuwegein.nl/de-nocnsf-nationale-sportweek-in-nieuwegein/de-nationale-sportweek-ouderen/ of mail naar c.vanderhelm@merwestein.nl.