Diabetes Challenge Nieuwegein

 In Geen categorie

Doet u ook mee met de Nieuwegein Diabetes Challenge? U bent van harte welkom op de informatieavond op 16 maart 2017!

Wat is de Nieuwegein Diabetes Challenge?
De Nieuwegein Diabetes Challenge is een uitdaging die een groep mensen met diabetes aangaat. De challenge bestaat uit 4 aaneengesloten dagen minimaal 10.000 stappen wandelen/lopen.
U hoeft geen ervaring te hebben met wandelen of sporten. De voorbereidingen zullen plaatsvinden onder begeleiding van fysiotherapeuten, praktijkondersteuners en huisartsen. Om deze uitdaging goed aan te kunnen worden er gezamenlijke wandelingen gehouden en wordt er gewerkt met de Garmin stappenteller. Er wordt begeleiding op maat gegeven. Het wandelen doet u grotendeels zelfstandig, maar wordt 1 keer per week, op de maandagavond in groepsverband gedaan onder begeleiding van een professionele wandeltrainer. De eerste gezamenlijke wandeling start op maandag 24 april 2017. De eigen bijdrage bedraagt €35,00. Hiervoor krijgt u ook een Garmin Stappenteller in bruikleen.

De finishweek is van 20 t/m 23 september 2017. Het eindevenement, met alle mensen die de diabeteschallenge in Nederland hebben gelopen, zal 30 september 2017 plaatsvinden in Papendal.

Op maandag 16 maart 2017 vindt er een informatieavond plaats waar u van harte welkom bent! Deze avond is van 19.30-20.45 uur in de bibliotheek stadscentrum (Stadsplein 1-C, 3431 LZ Nieuwegein)

Wij hopen dat u deze uitdaging durft aan te gaan en dat u gaat ervaren hoe deelname aan de challenge uw leven positief kan beïnvloeden!

Voor meer informatie over de Diabetes Challenge 2017, of het aanmelden voor de informatieavond, kunt u mailen naar: spreekuurjolanda@live.nl

Leave a Comment